Purpose

Vores ”fit-for-purpose”-princip har til formål at sikre dig en optimal løsning med udgangspunkt i en ansvarlig brug af plast.

Sammen med dig har vi fokus på funktionalitet og det miljømæssige perspektiv.

For Proplast er plast er en værdifuld ressource med unikke egenskaber og uendelige muligheder.

Når plast bruges og genanvendes rigtigt, kan der skabes bæredygtige løsninger med fokus på genanvendelse og cirkulære processer.

Vi guider vores kunder til en ansvarlig brug af plast med en troværdig rådgivning, der skaber grundlaget for holdbare løsninger samt fokuserer på kundens behov for dokumentation på rejsen mod øget genanvendelse og cirkulær økonomi. Derfor er vi Proplast.

Proplast's værdier

Værdier

For at gøre en forskel for dig, går vores medarbejdere foran for at give den bedste og mest kompetente rådgivning. Vi møder dig med troværdighed og ansvarlighed, som er vores kerneværdier.

Troværdighed består af mange forskellige kvaliteter: ærlighed, erfaring, kompetence og engagement og i vores dialog med dig tager vi udgangspunkt i disse kvaliteter.

Gennem en åben og faktabaseret dialog fremstår vi troværdige.

Ansvarlighed har mange aspekter for os, men vi har primært fokus på ansvarlighed overfor dig, for vores klima og vores medarbejdere.

Gennem vores rådgivning ønsker vi at støtte dine beslutninger i en bæredygtig retning, som både kan være værdiskabende og godt for klimaet. Vi tager ansvar for at sikre optimal genanvendelse fra vores produktion samt opsamling og genbrug af vores affald.

Sidst, men ikke mindst, tager vi ansvar for vores medarbejderes sikkerhed og trivsel. Vi mener, at en arbejdsplads med høj sikkerhed og trivsel er grundlaget for udvikling og kvalitet.

Det er afgørende for os, at der er overensstemmelse mellem, det vi siger, og det vi gør.

Derfor er vi Proplast med et grønt O.

Vores historie

I 2021 overtog Peter Rosenkrands ejerskabet af den tidligere familieejede plastproducent, Knudsen Extrusion, i Præstø på Sydsjælland. Med den nye ledelse blev der skabt en ambitiøs mission om at guide kunderne til en mere ansvarlig brug af plast – og dermed var der brug for et nyt navn: Proplast.

Proplast trækker på erfaringer og kompetencer, der går tilbage til 1959, hvor Palle Knudsen grundlagde en produktion af plastslanger til pneumatik i Præstøs gamle gasværk.

Bygningerne danner stadig rammen om virksomheden, der fortsat er en nicheproduktion med kvalitet og innovation i højsædet.

Virksomheden voksede støt gennem årene, indtil Christian Knudsen overtog ledelsen som anden generation i 1990.

Der blev løbende investeret i nyt og mere moderne produktionsudstyr, og nye produkter kom ind i sortimentet.

I 2007 blev Peter Rosenkrands direktør i virksomheden, og han igangsatte en række nye projekter med fokus på

optimering af kvalitet og produktivitet. Virksomheden blev kort efter certificeret med ISO 9001, og produktionen blev optimeret med en række LEAN-værktøjer.

Siden er samfundets opmærksomhed blevet rettet mere og mere mod den grønne omstilling og en effektiv udnyttelse af ressourcer. Virksomheden øgede derfor sit fokus på den troværdige rådgivning som en kernekompetence, der sikrer, at produkterne bliver skræddersyede og får en lang levetid. Virksomhedens bygninger er blevet energirenoveret i flere etaper, og medarbejderne er bevidste om ressourceforbruget i produktionen såvel som på kontorerne.

Ressourcebevidstheden i virksomheden blev udslagsgivende for virksomhedens nye navn, der kommer samtidig med virksomhedens ISO 14001 certificering i 2023. Plast er et stærkt, holdbart og fleksibelt materiale, som kan bruges til talrige løsninger.

Plast er med til at reducere industriens forbrug af andre materialer, og i de kommende år vil genanvendelse og cirkulær økonomi gøre plast til et endnu mere konkurrencedygtigt materiale. Derfor er vi Proplast.

© PROPLAST A/S - Tidligere Knudsen Extrusion ApS